ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

Diyarbakır, Siirt ve Mardin'de Memur-Sen ile Eğitim Bir Sen üyeleri, ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Siirt ve Mardin'de Memur-Sen ile Eğitim Bir Sen üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, şube binasında düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki göstererek, İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak, inancın ve tarihin verdiği güçle barışın sesini yükseltebileceklerini söyledi.

Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlığın doğru ve adil bir söz beklediğini kaydeden Memiş, "Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır." dedi.

Başta Kudüs olmak üzere bütün İslam coğrafyasında barışın ve adaletin hakim olması gerektiğini ifade eden Memiş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kaos ortamı dünyayı bir felakete sürükleyecek. Bizim mücadelemiz, sadece bizim için değil, insanlık içindir. Eğer Kudüs ile ilgili açıklanan başkent kararı uygulanırsa ve Kudüs İsrail'in işgalinden tamamen kurtulmazsa, korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan insanlık daha büyük felakete uğrayacaktır."

- Siirt

Siirt'te de Memur-Sen İl Temsilci Vekili Vesim Eviz, Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, insanlık tarihinin en kanlı ve en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu söyledi.

Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığına dikkati çeken Eviz, "Kudüs'ü işgal eden İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Eviz, şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlığın doğru ve adil bir söz beklediğini, Anadolu'nun bu sözü söylemeye hazır olduğunu ve ümmetin gönlünün de bu hakikate açık olduğunu sözlerine ekledi.

- Mardin

Mardin'de Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyyüp Değer, şube binasında düzenlenen basın toplantısında, şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını söyledi.

Kudüs'ü işgal eden İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanların hedefinin belli olduğunu kaydeden Değer, Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceklerini vurguladı.

Değer, "ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs'ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :