ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki

Memur-Sen tarafından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı

ANKARA (AA) - Memur-Sen, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne çelenk bırakarak protesto etti.

Büyükelçilik önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi. "Kudüs ümmetin kalbidir" ve "Kudüs halkı yalnız değildir" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, ABD aleyhinde çeşitli sloganlar attı.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, burada yaptığı açıklamada, Kudüs'ün sadece Yahudilerin değil İslam ve Hristiyanlığın da merkezi olarak kabul edilen mukaddes bir yer olduğunu belirterek "ABD Başkanı Donald Trump 1995 yılında ABD Senatosu tarafından alınan bir karara dayanarak dün akşam ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınacağını, Kudüs'ü de İsrail'in başkenti olarak açıklaması ile yeni işgallerin, yeni çatışmaların fitilini ateşlemiştir." dedi.

Kudüs'ün tüm insanlığın ortak mirası olduğunu ifade eden Kır, Kudüs'ün Müslümanların egemen olduğu dönemlerde Yahudiler, Hıristiyanlar ve diğer inanç sahipleri için de huzur ve güven adası olduğunu vurguladı.

Kır, Kudüs'ün İsrail'in eline geçmesiyle Müslümanları birbirine düşüren ve İslam coğrafyasını kana bulayan fitnenin merkezi haline geldiğini aktararak şunları kaydetti:

"Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma fikrini hayata geçirmesi ve diplomatik ekonomik zeminde çılgın hamleler, örtülü bir üçüncü dünya savaşını Kudüs üzerinden İslam coğrafyasına taşıma arzusunun tezahürüdür. Buradan Trump'a sesleniyorum, varlığınızı İsrail'in varlığına armağan ettiğinizi biliyoruz. Bu yüzden resmen Washington'u korsan devlet İsrail'e başkent olarak ilan etmenizde bizim için bir beis yoktur. Ancak Kudüs'ü siyonist İsrail'e başkent yapma gayretinizi Allah'ın izniyle boşa çıkartacağız. Çünkü Kudüs İslam ümmetinin kalbidir. Kudüs varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın mihengidir. Onun için Kudüs İslamdır, İslam kalacaktır. Kudüs islamsız, Müslüman Kudüs'süz asla olmaz. Kudüs özgün olmadığı müddetçe Müslümanlar asla kendini özgür sayamaz. Ya Kudüs bizi ya biz Kudüs'ü alacağız."

Kır, Kudüs'ün işgaline engel olunamadığı takdirde Filistin ve Gazze'nin işgaline de engel olunamayacağını dile getirdi.

Açıklamanın ardından Kır ve beraberindekiler, ABD Büyükelçiliği duvarına siyah çelenk bıraktı. Bu sırada gruptaki bazı kişilerin büyükelçilik binası çatısındaki silahlı ABD askerine tepki gösterdiği görüldü.

Protesto eylemi nedeniyle büyükelçilik civarı, bariyerler çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :