ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanımasına tepkiler

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin:- "Trump'ın, Kudüs'ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıması geçersiz ve kabul edilemez. Bu Kudüs'ün durumundan bir şey değiştirmeyecektir"

KAHİRE (AA) - Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasının şehrin durumunda bir değişiklik gerçekleştirmeyeceğini söyledi.

Kudüs'e destek olmak için Filistin, Mısır ve Ürdün televizyonlarındaki ortak yayına katılan Hüseyin, "Trump'ın, Kudüs'ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıması geçersiz ve kabul edilemez. Bu Kudüs'ün durumundan hiçbir şey değiştirmeyecektir." dedi.

Kararı "bir evin sahibi olmayan bir kişi tarafından hak etmeyen birine verilmesi" olarak nitelendiren Hüseyin, nerede bulunursa bulunsun tüm Arap, Müslüman ve Hristiyanların Kudüs'e yardım etmeyi görevleri olarak hissettiğini ifade etti.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :