ABD'nin haftalık petrol stokları azaldı

ABD'nin haftalık petrol stokları azaldı

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 1,9 milyon varil azaldı.ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının geçen...

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 1,9 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 1,9 milyon varil (yüzde 0,4) azalışla 502,7 milyon varile düştüğünü açıkladı.

Piyasa beklentisi stokların 3 milyon varil artması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 6,2 milyon varil azalmıştı.

ABD'de stratejik petrol stokları değişmeyerek, söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı. Bu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 15 bin varil azalarak 8,5 milyon varile ulaştı.

Ülkenin ham petrol ithalatı da söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 474 bin varil azalarak 7,83 milyon varile ulaştı.

Bu arada, ABD'nin haftalık benzin stokları da söz konusu haftada 2 milyon varil (yüzde 0,9) artarak 227,2 milyon varil oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 0,2 milyon varil yükseliş olması yönündeyken, benzin stokları bir önceki haftada 3,2 milyon varil azalmıştı.

ABD'nin haftalık ham petrol stoklarının düşmesine karşın, benzin stoklarındaki artış ve petrol ithalatındaki düşüş nedeniyle küresel piyasalarda ham petrol fiyatlarında düşüş meydana geldi. ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 44,70 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da 46,63 dolara geriledi.

Güne yükselişle başlayan New York Borsası da negatife düştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :