ABD'nin haftalık ham petrol stokları azaldı

ABD'nin haftalık ham petrol stokları azaldı

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 2,4 milyon varil azaldı.ABD Enerji Enformasyon İdaresince (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının...

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 2,4 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresince (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre geçen hafta 2,4 milyon varil (yüzde 0,5) azalarak 485,8 milyon varile gerilediği belirtildi. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon varil düşmesi yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 0,9 milyon varil azalmıştı.

ABD'de stratejik petrol stokları değişmedi ve söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı. Bu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 2 bin varil düşüşle 8,7 milyon varile geriledi.

Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 755 bin varil yükselerek 8,3 milyon varile ulaştı.

Bu arada, ABD'nin haftalık benzin stokları ise söz konusu haftada 3,4 milyon varil (yüzde 1,5) artarak 229,5 milyon varil oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 2 milyon varil artış olması yönündeydi. Benzin stokları bir önceki hafta 2,1 milyon varil artmıştı.

ABD'nin haftalık benzin stoklarının piyasa beklentisinin üzerinde artış kaydetmesinden sonra ham petrol fiyatlarında düşüş görüldü.

Verilerin açıklanmasının ardından, ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 2 kayıpla 49,84 dolardan, Londra Brent türü petrolün varili de yüzde 1,5 kayıpla 53,07 dolardan işlem gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :