ABD'nin haftalık ham petrol stokları arttı

ABD'nin haftalık ham petrol stokları arttı

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 2,3 milyon varil arttı.ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir...

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ham petrol stokları 2,3 milyon varil arttı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre, geçen hafta 2,3 milyon varil (yüzde 0,5) artışla 485,5 milyon varile ulaştığını açıkladı.

Piyasa beklentisi stokların 0,3 milyon varil azalması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 4,1 milyon varil artış göstermişti.

ABD'de stratejik petrol stokları değişmeyerek, söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı.

Bu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 2 bin varil azalarak 8,94 milyon varile düştü.

Ülkenin ham petrol ithalatı da söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 674 bin varil azalarak 8,38 milyon varile geriledi.

Bu arada, ABD'nin haftalık benzin stokları ise söz konusu haftada 6 milyon varil (yüzde 2,5) artarak 246,4 milyon varile ulaştı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 2 milyon varil artış olması yönündeyken, benzin stokları bir önceki hafta 5 milyon varil düşüş kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :