ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Erbil'de

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Erbil'de

IKBY Başbakanı Barzani, McGurk ve beraberindeki heyeti kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ü kabul etti.

IKBY'nin Başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Barzani, McGurk ve beraberindeki heyetle Erbil'deki Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

Görüşmede, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu, IKBY'ye yönelik iç göç ile bölgedeki siyasi gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Barzani, Erbil-Bağdat arasında kördüğüm haline gelen sorunların çözümüne ilişkin ABD'nin verdiği destekten dolayı McGurk'e teşekkür ederek, Erbil-Washington ilişkilerinin daha da güçlenmesi dileğinde bulundu.

IKBY'nin, Irak'taki terör olaylarından kaçan birçok iç göçmene ev sahipliği yaptığını hatırlatan Barzani, özellikle son birkaç ayda Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda çıkan çatışmalarda yaralanan Irak ordusuna bağlı yaklaşık 35 bin askerin Erbil'de tedavi edildiğini ancak Irak merkezi hükümetinin bu konuda yeterli destek sunmadığını kaydetti.

Açıklamaya göre McGurk de görüşmede, terör olaylarından evlerini terk edip IKBY'ye sığınan iç göçmenlerin durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ülkesinin Erbil'e hem askeri hem de insani yardımlarının devam edeceğini vurguladı.

Erbil-Washington ilişkilerine de değinen McGurk, her iki taraf arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu ve bunun daha da güçlenmesini temenni ettiklerini bildirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :