ABD'nin California eyaletindeki orman yangını

ABD'nin California eyaletindeki orman yangını

Yangını kontrol altına almaya çalışan itfaiyecilerden biri yaşamını yitirdi

ANKARA (AA) - ABD’nin California eyaletinin güneyinde geçen hafta ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle yaklaşık bin kilometrekarelik alana yayılan yangını kontrol altına almaya çalışan itfaiyecilerden biri hayatını kaybetti.

California Orman ve Yangın Koruma Dairesi Müdürü Ken Pimlott, yaptığı açıklamada, San Diego merkezli itfaiye ekibinde mühendis olarak görev yapan 32 yaşındaki Cory Iverson'ın, yangın söndürme çalışmaları esnasında hayatını kaybettiğini belirtti.

Iverson'ın nasıl öldüğü hakkında ayrıntılı bilgi vermeyen Pimlott, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Pimlott, "Yangınla mücadele devam ediyor. Koruduğumuz kişiler bize güveniyor ve bizler başarısızlığa uğramayacağız." dedi.

Yetkililer, eyaletin güneyinde etkili olan yangının 982 kilometrekarelik alana yayıldığına dikkati çekerek, yangın söndürme çalışmalarının maliyetinin şimdiye kadar 74,7 milyon dolara ulaştığını kaydetti.

California eyaletinin güneyindeki ormanlık arazilerde 4 Aralık'ta çıkan yangınlarda, şimdiye kadar 700'ü ev 970 bina kullanılamaz hale geldi. 18 bin binanın tehlike altında olduğu bölgeden yaklaşık 100 bin kişi tahliye edildi.

Los Angeles'ın kuzeyindeki Ventura ilçesi ve çevresindeki kasabalardan güneydeki San Diego ilçesine kadar geniş bir alanı etkileyen yangınlardan kaçmaya çalışan bir sivil, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :