ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden vatandaşlarına uyarı

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden vatandaşlarına uyarı

BEYRUT (AA) - ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, vatandaşlarını bölgede artan gerginlik konusunda uyardı.ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, internet sitesinden...

BEYRUT (AA) - ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, vatandaşlarını bölgede artan gerginlik konusunda uyardı.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, internet sitesinden yaptığı açıklamada, ülkedeki Amerikan vatandaşlarına, en üst seviyede teyakkuz halinde olmaları ve güvenlik konusundaki hassasiyetlerini artırmalarını tavsiye etti.

Açıklamada ABD vatandaşlarına bölgede artan gerilim nedeniyle temkinli olmaları ve seyahat belgelerini yanlarında bulundurmaları çağrısı yapıldı.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği de bugün yaptığı açıklamada, Irak'ta bulunan Amerikan vatandaşları ve büyükelçilik personelinin en yakın zamanda ülkeyi terk etmelerini istemişti.

- Bölgede hissedilen gerilim

Suudi Arabistan Enerji, dün yaptığı açıklamada, doğu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki limana petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Riyad yönetimi pazar akşamı da Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kara suları yakınlarında iki petrol tankerine sabotaj düzenlendiğini duyurmuştu. BAE de aynı bölgede farklı ülkelerden 4 sivil ticari kargo gemisinin sabotaja uğradığını bildirmişti.

Washington ise geçen hafta İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü körfeze sevk etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla yaptığı bu sevkiyatın ardından "USS Arlington" amfibi çıkarma gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasının da bölgeye gönderildiğini duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :