ABD'nin bağımsızlığının 240. yıl dönümü

ABD'nin bağımsızlığının 240. yıl dönümü

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: - "Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız"

İZMİR (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, "Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız." dedi.

ABD'nin bağımsızlığının 240. yıl dönümü resepsiyonu, Ege Serbest Bölgesi Uzay Kampı Türkiye'nin bahçesinde düzenlendi.

Bass, yaptığı konuşmada, zor ve acı bir yılın geride kaldığını belirterek, "İki toplum olarak teröristlerin neden olduğu acı ve kaybı yaşadık. Türkiye'de yaşanan kayıpları biz de hissediyoruz ve bu acıları yaşayan herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun." diye konuştu.

Acı olay ve saldırıların, demokrasiyi koruma kararlılığını güçlendirdiğini ifade eden Bass, "Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız. Demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri, şiddet, terör ve nefretle mücadele ederken de korumak için çalışmalıyız. ABD, tüm bu çabalarda Türkiye'deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir." dedi.

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ (ESBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer de resepsiyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Resepsiyona, diplomatik misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :