ABD'nin Amirli'de başlattığı operasyonlar

ABD'nin Amirli'de başlattığı operasyonlar

ABD ordusu operasyonlarla ilgili yeni detaylar açıkladı

WASHINGTON (AA) - ABD ordusu, Irak'ta iki aydır Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün kuşatması altında tutulan Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu Amirli nahiyesine yönelik havadan insani yardım operasyonu ve bu operasyona destek için civardaki IŞİD militanlarına karşı düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili yeni detaylar açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Irak hükümetinin talebiyle Amirli'de mahsur kalan sivillerin korunması ve bölgedeki insani krizle başa çıkılması için insani yardım malzemesi dağıtılmasına yönelik operasyona destek amacıyla Washington yerel saatiyle dün 20.30 civarında Amirli yakınındaki IŞİD hedeflerine üç hava saldırısının düzenlendiği bildirildi.

Amirli'nin korunmasından sorumlu Irak güvenlik güçleriyle koordinasyon halinde yürütülen hava saldırılarında Amerikan savaş uçaklarının IŞİD'i ait üç "humvee" tipi araç, bir zırhlı araç, bir kontrol noktası ve bir tankı vurarak yok ettiği belirtildi.

Operasyonda görev alan uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedilirken, ABD ordusunun şimdiye kadar Irak'ta toplam 118 hava saldırısı düzenlediği bilgisine yer verildi.

CENTCOM açıklamasına göre, ABD ordusunun Amirli'deki yeni insani yardım operasyonu kapsamında da Amirli halkına 109 kutu insani yardım malzemesi havadan bırakıldı. Operasyonda iki C-17 ve iki C-130 nakliye uçağının 10 bin 500 galon (yaklaşık 40 bin litre) içme suyu ve 7 bin civarında hazır gıda malzemesi dağıttığı kaydedildi.

Havadan yardım operasyonuna Avustralya, Fransa ve İngiltere'den uçaklar da katkı sağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı