"ABD'nin alternatifi Akşener ve Gülen'di!" Yunan profesör anlattı...

"ABD'nin alternatifi Akşener ve Gülen'di!" Yunan profesör anlattı...

Yunan profesör anlattı..."ABD'nin alternatifi Akşener ve Gülen'di!"

Yunan asıllı Türkolog Ord. Prof. Dr. Dimitri Kiçikis, son günlerde tartışma konusu olan Akdeniz'deki doğal gaz arama çalışmaları ve Türkiye - Yunanistan ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan'da siyasi seviyenin çok düşük olduğunu söylediği konuşmasında, Yunanistan ile Türkiye'nin yakınlaşması gerektiğini belirtti.

"Balkanları bölmeye çalışıyorlar. Osmanlı'yı parçaladılar" diyen profesör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yok edilmek istediğini ancak onun yerini kimin dolduracağının bilinmediğini söyledi.

Militarist Medya'nın yayınladığı videoda Erdoğan'ın siyasi geleceği hakkında konuşan Kiçikis,  "En başından beri ABD'nin onu istemediğini biliyordum. Bu yüzden 2016'da başarısız bir darbe girişimi ile onu indirmeye çalıştılar. Ancak başarısız oldular. Şu an Erdoğan matadorun karşısındakli bir kızgın boğa gibi. Matador onu öldürmeye çalışarak daha da kızdırdı ve şu an ne yapacağını bilmiyor." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN KAYBEDECEK BİR ŞEYİ YOK"

Meselenin artık Erdoğan olmadığını söyleyen Yunan Türkolog, "Erdoğan 2016 yılında saldırıya uğradığı andan itibaren harika bir lider oldu. Önündeki ölümü gördüğünde, tamamen değişti. Artık onu hiç kontrol edemezsiniz, çünkü kaybedecek bir şeyi yok, zaten tehlikede." dedi.

"ONU KALDIRDIN AMA YERİNİ KİM DOLDURACAK?"

"Sonuç olarak şu anda bu bilek güreşinde kozu ele geçirmek için suikast yapmak, Erdoğan'ı yok etmek istendiğinden şüphe yok" diyen Kiçikis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer taraftan düşünüyorlar 'Tamam onu kaldırdın ama Türkiye büyük bir güç ne yapacağız onun yerini kim doldurcak? Onun koltuğuna kim geçecek?' O zaman Meral Akşener'in rolü başladı. Amerikalılar onun alternatif olması için parti kurmasını destekledi.

"ABD'NİN BİR DİĞER ALTERNATİFİ FETULLAH GÜLEN'Dİ"

 ABD'nin bir diğer alternatifi Fetullah Gülen'di. Ama o artık işe yaramaz tamamen bitti. Yani sonuçta hem Fetullah hem Akşener başarısız oldu ve şu an yönetime kimin geçeceğini kimse tahmin edemiyor.  Bu büyük bir ikilem gordion düğümünü kesmek için Büyük İskender'e ihtiyacımız var.

YUNANLI TÜRKOLOG DİMİTRİ KİÇİKİS KİMDİR?

Ordinaryüs Profesör Dimitri Kiçikis 2 Haziran 1935'te Atina'da doğdu. Yunan asıllı bir Türkolog olup Jeopolitika ve Uluslararası İlişkiler sahalarında dersler vermekte ve çalışmalar yapmaktadır.

Dimitri Kiçikis bir Türkolog olup 1970'ten beri Kanada'daki Ottawa Üniversitesi'nde Jeopolitik ve Uluslararası İlişkiler sahalarında dersler vermekte ve araştırmalar yapmaktadır. Profesör Kiçikis aynı zamanda Royal Society of Canada'nın da bir akademisyenidir.

Doktora ünvanını 1963'te Paris, Sorbonne'dan almıştır. Balkanlarda çok iyi bilinen, entelektüel ve soylu bir aileye mensuptur. Ailesinin şöhreti 19. yüzyıla kadar uzanır. Babası Nikos Kiçikis (Νίκος Κιτσίκης, 1887-1978) Atina Politeknik Üniversitesi'nde rektörlük yapmıştır.

Baba Kiçikis Yunanistan’in en iyi tanınmış inşaat mühendisi olup, Yunan Parlamentosunda senatörlük ve milletvekilliği yapmıştır. Büyükbabası Dimitri Kiçikis (1850-1898) Nafplion’da (Mora Yenişehri) başsavcılık görevinde bulunmuş, 1865’te Midilli Adası ’ndan Atina’ya gelerek buraya yerleşmiştir.

Atina’da, bir başka milletvekili olan Dimitri Haçopulos’un (Δημήτρης Χατσόπουλος) kız kardeşi Kassandra ile evlenerek hayatının kalan kısmını Atina'da geçirmiştir.

Dimitri Kiçikis soy itibarıyla tam bir Yunandır fakat ilerleyen yıllarda kendisini dünya insanlığını kucaklayan tam bir hümanist olarak görmekteyiz.