ABD'li teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek verileri

ABD'li teknoloji şirketlerinin üçüncü çeyrek verileri

Intel'in üçüncü çeyrekte net kar ve geliri yükseldi- Yahoo'nun net karı arttı, geliri azaldı

NEW YORK (AA) - ABD'li teknoloji şirketlerinden Intel ve Yahoo, bu yılın üçüncü çeyreğine dair net kar ve gelirlerini açıkladı.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel, üçüncü çeyrekte net kar ve gelirinin arttığını duyurdu.

Intel'den yapılan açıklamaya göre, yılın üçüncü çeyreğindeki gelirin, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,9 artışla 15,8 milyar dolar olduğu bildirildi. Şirketin geliri geçen yılın aynı döneminde 14,5 milyar dolar olmuştu.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde net karı da yüzde 9,7 artarak 3,4 milyar dolar oldu. Intel, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 3,1 milyar dolar net kar açıklamıştı.

Intel'in hisse başına karı geçen yılın üçüncü çeyreğinde 0,64 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 0,69 dolara yükseldi.

Şirketin bu yılın dördüncü çeyreğinde kişisel bilgisayarların (PC) çip satışlarında düşüş yaşanmasını tahmin ettiğini belirtmesinin ardından hisse senetlerinde düşüş görüldü.

New York Borsası'nın kapanmasını takiben yapılan sınırlı işlemlerde, Intel'in hisse başına değeri yüzde 5,9 azalarak 35,51 dolara kadar geriledi.

- Yahoo'nun net karı arttı

İnternet hizmetleri şirketi Yahoo'dan yapılan açıklamada ise yılın üçüncü çeyreğindeki net karın, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 113'lük artışla 162,8 milyon dolar olduğu aktarıldı. Şirketin net karı geçen yılın aynı döneminde 76,3 milyon dolar olmuştu.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde geliri yüzde 14 azalarak 857,7 milyon dolara geriledi. Yahoo, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 1 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Yahoo'nun hisse başına karı da geçen yılın üçüncü çeyreğinde 0,15 dolar iken bu yılın aynı döneminde 0,20 dolara yükseldi.

Şirketin net karındaki artışın ardından, New York Borsası'nın kapanmasını takiben yapılan sınırlı işlemlerde hisse başına değeri yüzde 1,5 kazançla 42,32 dolara kadar çıktı.

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve en yaygın internet servisi sağlayıcılarından olan iletişim devi Verizon, temmuzda Yahoo'yu 4,83 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu.

Yahoo'nun, 2014 yılında siber saldırıya uğrayarak yaklaşık 500 milyon kullanıcısının bilgilerinin ele geçirildiğinin bildirilmesinin ardından Verizon, geçen ay, anlaşmanın şartlarının değişebileceğini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :