ABD'li savcının Zarrab davasında tanık yaptığı isimde ByLock kullanıcısı çıktı!

ABD'li savcının Zarrab davasında tanık yaptığı isimde ByLock kullanıcısı çıktı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı verilen Osman Zeki Canıtez'in FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, ABD'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada tanık olan Osman Zeki Canıtez'in, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Canıtez'in, takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında bilirkişi olarak görev yaptığı da ortaya çıktı.

BDDK MURAKIBIYDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma dosyasına giren bilgiye göre Canıtez, 28 Ocak 2014 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na yazı gönderdi. Yazıda şu ifadeler yer aldı: “25 Aralık soruşturması kapsamında savcılığın Rıza Sarraf liderliğindeki örgütlü yapının Halk Bankası ve diğer özel bankalar nezdinde yapmış olduğu para transferini ve hesap hareketlerinin soruşturmaya konu eylemler açısından anlamlandırılması amacıyla ve bu konuda özel bilgi sahibi olduğumun anlaşıldığından bilirkişi olarak atanmamıza karar verildiği belirtilmektedir.”

osman_canAtezua

FETÖ'CÜ SAVCI GÖREVLENDİRMİŞ

Aynı gün FETÖ'cü savcı Celal Kara ile Osman Zeki Canıtez’in imzalarının bulunduğu bir tutanakta tutuldu. Söz konusu tutanakta Canıtez’in “resen bilirkişi tayin edildiği” belirtildi. Canıtez’in dosya ile tanzim ettiği 1 klasörden ibaret bilirkişi raporunu 28 Ocak 2014 tarihinde savcılığa teslim ettiği bilgisi de bu tutanakta yer aldı.

RAPORU ABD'YE GÖTÜRDÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu tutanakta belirtilen “1 klasörden ibaret raporun” Canıtez tarafından ABD’deki davaya götürüldüğünü ve davanın da FETÖ’ten firari murakıbın belgeleri üzerine başlatıldığına ulaştı.