ABD'li Kongre üyesine silahlı saldırı

ABD'li Kongre üyesine silahlı saldırı

Soruşturmayı takip eden FBI görevlisi: - "Saldırının bir terör saldırısı olduğunu söylemek için henüz çok erken, farklı bir çok açıdan soruşturmayı takip ediyoruz"

WASHINGTON (AA) - Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD'nin başkenti Washington yakınlarındaki silahlı saldırını "terör saldırısı" olarak tanımlamak için henüz çok erken olduğunu bildirdi.

FBI ve ABD polisi, ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Denetçisi Louisiana vekili Steve Scalise'nın da yaralandığı saldırıya ilişkin ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Soruşturmayı takip eden FBI görevlisi, "Saldırının bir terör saldırısı olduğunu söylemek için henüz çok erken, farklı bir çok açıdan soruşturmayı takip ediyoruz." dedi.

Saldırıda özellikle vekil Scalise'nın hedef alınmadığını düşündüğünü belirten FBI görevlisi, suikastten şüphelenmediklerini ifade etti.

ABD polisi ise, saldırıda yaralanan polis görevlilerin sağlık durumlarının hayati olmadığını kaydetti. Saldırganın sağlık durumu hakkında ise bilgi paylaşılmadı.

ABD medyası, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde saldırganın 66 yaşındaki James Hodgkinson olduğunu aktardı; polis konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :