ABD'li heyetten Başkan Ünver'e ziyaret

ABD'li heyetten Başkan Ünver'e ziyaret

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik mekanları gezen ABD Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Bölümü Baş Katibi Phaedra Gwyn, beraberindeki...

NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik mekanları gezen ABD Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Bölümü Baş Katibi Phaedra Gwyn, beraberindeki heyetle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti.

Gwyn’ye Kapadokya’nın tarihi hakkında bilgiler aktaran Ünver, bölgenin tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, Nevşehir’de ortaya çıkarılan yeraltı şehriyle ilgili görselleri izletti.

Ünver, daha fazla sayıda ABD turistin bölgeyi ziyaret etmesinden memnuniyet duyacaklarını vurgulayarak, “Dünya üzerinde gerçekten müstesna bölgelerinden biri olan Nevşehir’de, önemli uygarlıklar hayat bulmuştur. ABD’li meslektaşlarımızla da ciddi ilişkiler içerisindeyiz. Sizlerin de bu yöndeki çalışmaları ile ülkenizden daha fazla turistin şehrimizi ziyaretini bekliyoruz” dedi.

ABD ile Türkiye’deki yerel yönetimler arasında işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gwyn de, Kapadokya bölgesine daha önce de ziyaret ettiğini kaydetti.

Ünver, ziyaretin anısına Gwyn'e çanak ustalarınca yapılan bir anfora antik kabı hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :