"AB'den başka kopuşlar için çok fazla girişim olacak"

"AB'den başka kopuşlar için çok fazla girişim olacak"

Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Vilkov:-"AB'den başka kopuşların başlaması konusunda kesinlikle çok fazla girişim olacak"-"Şimdi hepimiz biliyoruz ki şu andan itibaren geçmiş yıllara kıyasla AB’de daha fazla siyasi belirsizlik olacak v

FRANKFURT (AA) - ABDULSELAM DURDAK - Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov, İngiltere’deki referandumun ardından Avrupa Birliğinden (AB) başka kopuşların başlaması için kesinlikle çok fazla girişimin olacağını söyledi.

Vilkov, İngiltere’nin AB’den ayrılma (Brexit) kararının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Referandum sonucunun kendisi de dahil olmak üzere birçok kişiyi şaşırttığını dile getiren Vilkov, "Şimdi AB ile 2 yıllık müzakereler olacak ve asıl soru Almanya, Fransa ve diğer öncü AB ülkelerinin birleşik bir Avrupa'yı hangi düzeyde istediğidir." diye konuştu.

Vilkov, ayrılık kararının ardından Birleşik Krallık'ın çok iyi bir anlaşma elde edebileceğini ancak bunun diğer bölünme yanlısı ülkeler için kötü bir örnek olacağını bildirdi.


-"AB'de daha fazla siyasi belirsizlik olacak"


Şu andan itibaren geçmiş yıllara kıyasla AB’de daha fazla siyasi belirsizlik olacağını ve bunun ekonomiye de bir bedel ödeteceğini vurgulayan Vilkov, "Direkt ekonomik etki Birleşik Krallık, AB ve ABD'de görülmeye devam ediyor. Piyasaların sakinleşmesi gerekiyor, aşırı duyarlılık ve spekülasyon var ve çok fazla para son saatlerde el değiştirdi." ifadelerini kullandı.

Merkez bankalarının likidite sağlaması ve volatiliteyi kontrol altında tutmaya çalışması gerektiğini dile getiren Vilkov, birçok merkez bankasının acil likidite sağlama konusunda gerekeni yapacağını açıkladığını aktardı.


"Piyasaların birkaç gün içinde sakinleşeceğini düşünüyorum." diyen Prof. Vilkov, ayrılış kararının ardından şu ana kadar dramatik bir şey yaşanmadığına ve Birleşik Krallık’ta hala ticaretin devam ettiğine dikkati çekti.

Birleşik Krallık'taki referandumun ardından AB’den başka kopuşların başlaması konusunda kesinlikle çok fazla girişimin olacağını vurgulayan Vilkov, "Bir domino etkisi konusunda emin değilim. Ancak, AB yetkilileri AB politikalarının, yapısının ve çerçevesinin yapısal bir değişime ihtiyacı olduğunu fark etmeliler.” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :