ABD'den Suriyeli aktivist kadın ve kızının öldürülmesine tepki

ABD'den Suriyeli aktivist kadın ve kızının öldürülmesine tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert:- "ABD, Arouba ve Hala Barakat'ın ölümünden dolayı derin üzüntü duymaktadır. Hala, Orient News'de gazeteci olarak çalıştı ve Suriyeli aktivist olan cesur annesi ise Suriye rejiminin baskıları hakkında haber yaptı"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, bıçaklanarak öldürülen Suriyeli aktivist kadın ile gazeteci kızının ölümünden dolayı "derin üzüntü" duyduğunu bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, Oruba Barakat (60) ve Halla Barakat'ın (22) öldürülmesine illişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Nauert, "ABD, Arouba ve Hala Barakat'ın ölümünden dolayı derin üzüntü duymaktadır. Hala, Orient News'de gazeteci olarak çalıştı ve Suriyeli aktivist olan cesur annesi ise Suriye rejiminin baskıları hakkında haberler yaptı." ifadelerini kullandı.

"ABD, bu cinayeti işleyenleri kınamaktadır ve soruşturmayı yakından takip edeceğiz" değerlendirmesinde bulunan sözcü Nauert, Suriye'deki krizin çözümünün siyasi yollarla aranması gerektiğini kaydetti.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşayan Suriyeli gazeteci Halla Barakat (22) iki gündür işe gitmeyince arkadaşları durumdan şüphelenerek polise bilgi vermişti.

Polis ekipleri, Halla Barakat'ın annesiyle birlikte yaşadığı Üsküdar'daki eve çilingir yardımıyla girmiş ve evde, anne Oruba ile Hala'nın cansız bedenleri battaniyeye sarılı halde bulunmuştu.

Yapılan incelemede, anne-kızın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :