ABD'den S-400 yorumu... Türkiye'nin elindeki koz: İncirlik...

ABD'den S-400 yorumu... Türkiye'nin elindeki koz: İncirlik...

Amerikan dergisi Foreign Policy, Rusya-Türkiye-ABD üçgenindeki S-400 krizinde, ABD Başkanı Donald Trump'un nasıl bir tavır sergileyeceğinin hala net olmadığını yazdı.

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatının başlamasının ardından Washington'un atacağı olası adımlar merak edilirken, Amerikalı bir yetkili İncirlik konusunda Ankara'dan gelebilecek bir tehdidin denklemi değiştireceğini söyledi. Yetkili, İncirlik'in ABD için kilit bir rol oynadığına dikkat çekti.

Amerikan dış politika dergisi Foreign Policy dergisi, S-400 krizinde ABD Başkanı Donald Trump'un tavrının hala net olarak öngörülemediğine ilişkin bir haber yayımladı.

İNCİRLİK SÜRECİ DEĞİŞTİREBİLİR

Haberde bir dizi yetkilinin görüşlerine yer verilirken, ismi açıklanmayan bir Amerikan Dışişleri sözcüsü dergiye, Washington'un pozisyonunun net olduğunu, Türkiye'nin S-400 alması halinde F-35 programı ile ilişkisinin askıya alınıp yaptırımlara tabi tutulacağını söyledi. Ancak yine ismi verilmeyen bir diğer yetkili, Türkiye'nin İncirlik tehdidini masaya sürmesi halinde bu durumun değişebileceği yorumu yaptı.

Foreign Policy'nin haberinde, "Amerikan yönetiminden bir yetkili, Türkiye'nin Ortadoğu’da savaşan ABD güçleri için kilit bir hava üssü olan ve aynı zamanda onlarca Amerikan nükleer silahına ev sahipliği yapan İncirlik'e erişimi engelleme tehdidini öne sürmesi halinde, bu durumun değişebileceğini söyledi" ifadeleri yer aldı.

Aynı yetkilinin, "Erdoğan, Trump'u her şeye ikna edebileceğini sanıyor. Ulusal güvenlik yapısının geriye kalanı ise topyekün yaptırımlar için bastıracaktır" sözleri dikkat çekti.

Etiketler :