ABD'den Rusya'ya "Ukrayna" hatırlatması

ABD'den Rusya'ya "Ukrayna" hatırlatması

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer:- "(Rusya'ya uygulanan yaptırımlar) Onlar Ukrayna'nın doğusundan çıkana kadar Rusya üzerindeki bu yaptırımları sürdüreceğiz. Bugün bu konu, (Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşmede) Başkan'ın gündem maddeleri arasındaydı.

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Ukrayna'nın doğusundan geri çekilene kadar Rusya üzerinde halihazırda var olan yaptırımların sürdürüleceğini söyledi.

Sözcü Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde, Ukrayna'daki son gelişmeler ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmeyle ilgili soruları yanıtlayan Spicer, görüşmenin çok verimli geçtiğini ve Ukrayna'ya destek vermeye devam ettiklerini belirtti.

Spicer, Rusya'ya uygulanan yaptırımları kastederek, "Onlar Ukrayna'nın doğusundan çıkana kadar Rusya üzerindeki bu yaptırımları sürdüreceğiz. Bugün bu konu, (Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşmede) Başkan'ın gündem maddeleri arasındaydı. Bu yaptırımları savunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde Trump ile Poroşenko arasında Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmede, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların barışçıl yollarla çözümlenmesi ve ülkedeki reform gündeminin konuşulduğu kaydedilmişti.

- "Warmbier iyileşebilirdi"

Öte yandan Spicer, Kuzey Kore'nin kısa süre önce serbest bıraktığı ve önceki gün hayatını kaybeden ABD'li öğrenci Otto Warmbier'le ilgili de açıklama yaptı.

"Eğer daha önce onu güvenli şekilde alabilseydik muhtemelen tıbbi yardım alabilir ve iyileşebilirdi." ifadesini kullanan Spicer, Trump'ın Warmbier'in kurtarılması için elinden geleni yaptığına işaret etti. Spicer ayrıca önceki yönetim döneminde Warmbier için yeterli çabanın gösterilip gösterilmediği sorusuna cevap verirken, "daha fazlasının yapılabileceği" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin Kuzey Kore üzerindeki politik ve ekonomik baskıyı sürdüreceğini vurgulayan Spicer, "Çin'in Kuzey Kore konusunda elinden geleni yaptığına" inandıklarını ifade etti.

- Bu hafta açıklanabilir

Ayrıca Spicer, 10 Mayıs'ta görevine son verilen eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile Trump arasındaki görüşmelerinin ses kaydının yayınlanıp yayınlanmayacağı ile ilgili bir soruya da "Başkan bu konu hakkında açıklama yapacağını söylemişti. Bu hafta olabileceğini umuyorum." cevabını verdi.

Trump, daha önceki bir Twitter paylaşımında Comey ile aralarındaki görüşmenin ses kaydının çıkabileceği imasında bulunmuş, görüşme konusunda üstü kapalı olarak Comey'i uyarmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :