ABD'den Rusya ve Suriye'ye soruşturma talebi

ABD'den Rusya ve Suriye'ye soruşturma talebi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Rusya ve rejimin saldırıları savaş suçuyla soruşturulmak için yeterli sebeplerdir. Bu saldırıları gerçekleştirenler yaptıkları bu hareketlerden dolayı sorumlu tutulmalıdır”

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de sivillerin ve hastanelerin bombalanması nedeniyle Beşşar Esed rejimi ve Rusya hakkında savaş suçları soruşturması açılması gerektiğini söyledi.

John Kerry, Fransız mevkidaşı Jean-Marc Ayrault ile Washington'daki görüşmesi öncesinde Suriye’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kerry, Suriye’de dün de yine hastanelere saldırı düzenlendiğini belirterek, “Rusya ve Suriye rejimi neden hastanelere, çocuklara ve kadınlara saldırdığını bütün dünyaya anlatmak zorundadır.” dedi.

Kerry, “Bunlar savaş suçuyla soruşturulmak için yeterli sebeplerdir. Bu saldırıları gerçekleştirenler yaptıkları bu hareketlerden dolayı sorumlu tutulmalıdır.” diye konuştu.

Suriye’de hastanelere ve sivillere yönelik saldırıların “yanlışlıkla yapılan saldırılar” olarak değerlendirilemeceğini vurgulayan Kerry, bu hedeflerin sivillere korku salmak için kasten seçildiğini kaydetti.

Kerry, Rusya ve rejimin yaptığı saldırılara ve abluka altında tuttukları bölgelerin ablukadan kurtulması için neler yapılacağına dair Fransa ile görüşme içinde olduklarını söyledi.

Kerry, "21'inci yüzyılda kuşatma altında olan Halep'in bombalanmasıyla ilgili ortaklaşa şekilde en güçlü mesajın nasıl verilmesi gerektiğini ele alacağız." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :