ABD'den İran'a tutukluların serbest bırakılması çağrısı

ABD'den İran'a tutukluların serbest bırakılması çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, ev hapsinde tutulan Mehdi Kerrubi, Mir Hüseyin Musevi ve eşi Zehra Rahneverd'in serbest bırakılması yönünde çağrı yaptı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, 5 yıldır İran'da ev hapsinde tutulan Mehdi Kerrubi, Mir Hüseyin Musevi ve eşi Zehra Rahneverd'in tutuklanmalarının yıl dönümünde serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mark Toner, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, İran'ın uluslarası zorunluluklarına saygı duyması, vatandaşlarına adil mahkeme süreci güvencesi vermesi, keyfi tutuklamaması ve hapse atmaması yönünde çağrı yapmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.

ABD'nin uluslarası toplumlarla birlikte, bu kişilerin ev hapsinde tutulmaları ve aile üyelerinin rahatsız edilmelerini kınadıklarını belirten Toner, "Bu kişilerin ve ayrıca siyasi ve dini sebeplerden tutuklu bulunan herkezin acil olarak serbest bırakılması yönündeki çağrımızı tekrarlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi, ülkede gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından sonuçlara itiraz etmek ve protestolara destek vermekle suçlanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :