ABD'deki uçak kazasında ölen lise öğrencisi

ABD'deki uçak kazasında ölen lise öğrencisi

Arizona eyaletinde bindiği uçağın düşmesi nedeniyle yaşamını yitiren lise öğrencisi Besler'in cenazesi, Çanakkale'de defnedildi- Defin öncesi Besler için Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi'ndeki törene katılanlar, programı gözyaşlarıyla takip etti- Anne Besle

ÇANAKKALE (AA) - ABD'nin Arizona eyaletinde bindiği uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden 18 yaşındaki lise öğrencisi Ataberk Besler'in cenazesi, Çanakkale'de toprağa verildi.

Eğitim için gittiği ABD'de 17 Mayıs'ta düşen uçakta yaşamını yitiren Besler'in cenazesi, Çanakkale'ye getirildi.

Nedime Hanım Kız Meslek Lisesinde, öğrencinin annesi Dilek, babası Tutku ve kardeşi Atahan Besler, yakınları, öğretmenleri ve arkadaşlarının katılımıyla anma programı düzenlendi. Okulun salonunda Besler için taziye köşesi oluşturuldu. Törene katılanlar, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Ayrıca küçük keselere Besler'in çok sevdiği belirtilen şeker ve sakızlar konulup, gelenlere dağıtıldı.

Katılanların gözyaşlarına hakim olamadığı programda konuşan Dilek Besler, ebeveynler için evladının canı yanarsa hayatın duracağını söyledi. İnsanın, yavrusunu uyurken bile özleyebileceğini anlatan Besler, şöyle dedi:

"En güzel kokuymuş evlat kokusu. En büyük aşkmış evlat. Öyle bir güzel evlat oldun ki bana, her gün şükretme sebebimdin. Varlığın bütün dertlerimin dermanıydı. Gülüşün neşem, bakışın ışığımdı. Seninle geçirdiğim her gün birbirinden güzel, birbirinden özeldi. Dertlerimi dinledin, sırdaşım oldun. Yol gösterdin, rehberim oldun. Her zaman arkamdaki dağım oldun. Her şeyinle gururum oldun."

Baba Tutku Besler de oğluyla son bir aydır her gün, her gece saatlerce konuştuklarını dile getirdi.

Oğlunun planları, hedefleri olduğunu ancak bunları gerçekleştirmeye ömrünün yetmediğini belirten Besler, şu değerlendirmede bulundu:

"Bana hep şunu söylerdi, 'Baba, sen kendine düşeni, hazırlıklarını ekonomik olarak yaptın. Ben burada okurum. Yok yapamadın, ben yine burada kalacağım bir şekilde. Gerekirse kaçak kalacağım, zaten burada kaçaklara bir şey yapmıyorlar.' Aynen öyleydi, orada kalacaktı. Kaldı belki yavrum ama belki biraz tarzı yanlış kaldı. 'Burada çok mutluydum ve istediklerimin hepsini yaptım' diyordu. Tek hedefi, eğitimini orada tamamlayabilmekti."

Törenin ardından Ataberk Besler'in cenazesi Çanakkale Devlet Hastanesi morgundan alınarak ailesinin evinin önüne götürüldü, burada helallik alındı ve dua edildi.

Öğrencinin cenazesi, TOKİ Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Çanakkale Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, cenaze namazı öncesi cami bahçesine gelerek, Ataberk Besler'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :