ABD'deki ırkçı cinayet

ABD'deki ırkçı cinayet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, ABD'de Müslümanlara yönelik saldırıyı engellemek isterken hayatını kaybeden Taliesin Myrddin Namkai-Meche ve Ricky John Best adına İstanbul'da barış ormanı oluşturacak

İSTANBUL (AA) - ABD'de Müslümanlara yönelik saldırıyı engellemek isterken hayatını kaybeden Taliesin Myrddin Namkai-Meche ve Ricky John Best'in adı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisince oluşturulacak barış ormanında yaşatılacak.

Gençlik Meclisinden yapılan açıklamada, ABD'nın Portland kentinde geçen cuma günü Jeremy Joseph Christian adındaki saldırganın, trende bulunan biri başörtülü diğeri siyahi iki Müslüman kadına hakaret ettiği ve kendisine engel olmak isteyen Taliesin Myrddin Namkai-Meche ve Ricky John Best'i öldürdüğü, Micah David-Cole Fletcher'i de ağır yaraladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Avrupa ve dünyada artan Antisemitizm ve İslamofobi'ye karşı çalışmalara uluslararası düzeyde destek veren Gençlik Meclisinin, ABD'de yaşanan olayda hayatını kaybeden iki isim adına barış ormanı oluşturma kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, ırkçı saldırıda öldürülen Taliesin Myrddin Namkai-Meche ve Ricky John Best adına İstanbul'da barış ormanı oluşturacaklarını belirtti.

Ağırbaş, ayrıca bu iki isim adına Uluslararası Barış Ödülü tertiplemek için de çalışma başlattıklarını belirtti.

Hayatını kaybeden her iki ismin ailelerini en kısa zamanda ziyaret etmeyi ve onları İstanbul’da ağırlayarak gençlerle buluşturmayı planladıklarını dile getiren Ağırbaş, dünyada artan İslamofobi'ye karşı uluslararası kuruluşları göreve çağırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :