ABD'deki boru hattı projesi protestoları

ABD'deki boru hattı projesi protestoları

Dakota eyaletinde polis ve Kızılderililer arasındaki gerginliği görüntülemek için ABD’ye giriş yapmaya çalışan Kanadalı bir gazetecinin telefonlarına el konulduğu ve ülkeye girişinin engellendiği ortaya çıktı- Kanadalı gazeteci Ou:- “Son 10 yılda Ortadoğ

WASHINGTON (AA) - Dakota eyaletinde polis ve Kızılderililer arasındaki gerginliği görüntülemek için ABD’ye giriş yapmaya çalışan Kanadalı bir gazetecinin telefonlarına el konulduğu ve ülkeye girişinin engellendiği belirtildi.

ABD’nin önemli gazetelerinden Washington Post'ta yer alan habere göre, Kanadalı gazeteci Edward Ou, Dakota eyaletinde inşa edilmesi planlanan boru hattını protesto eden Kızılderililere polisin sert müdahalesini görüntülemek üzere ABD’ye girmek istedi, fakat Amerikalı görevliler gazetecinin sınırdan geçişine izin vermedi. Kanadalı gazeteci sınırda 6 saat gözaltında tutuldu ve bu süre içinde telefonları ve fotoğraf makinaları elinden alındı.

ABD’ye alınmayan Kanadalı gazeteci Ou, "Son 10 yılda Ortadoğu’da çalışırken sınırlarda korkunç tecrübeler yaşadım. Fakat en rahatsız edici müdahale ABD gümrük ve sınır güvenliği tarafından yapılanıydı." ifadesini kullandı.

Kuzey Dakota eyaletinde yaşayan Kızılderililer, bölgede yapılması planlanan boru hattı projesine karşı çıkıyor ve buna ilişkin protesto gösterilerine devam ediyor. Kızılderililer, projenin planlandığı bölgede kendileri için kutsal saydıkları bir su yatağının olduğunu belirtiyor.

ABD polisi göstericilere müdahale ederken, yüzlerce Kızılderiliyi tutuklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :