ABD'deki bombalama sanığı Rahimi suçlamaları reddetti

ABD'deki bombalama sanığı Rahimi suçlamaları reddetti

New York ve New Jersey'deki bombalama olaylarının zanlısı Rahimi, hastane yatağından video konferans yöntemiyle mahkemeye ifade verdi

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kenti ve New Jersey'in sahil kasabası Seaside Park'ta geçen ay yaşanan patlamaları gerçekleştirdiği iddia edilen Ahmed Han Rahimi (28), mahkemede hakkındaki suçlamaları reddetti.

Rahimi'nin avukatlarından Peter Liguori, yaptığı açıklamada, New Jersey'in Elizabeth kentindeki Yüksek Mahkeme'de görülen duruşmaya video konferans yöntemiyle katılan müvekkilinin, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini bildirdi.

Liguori, müvekkilinin adındaki "Rahimi" ifadesinin daha önce Amerikan medyasında "Rahami" olarak geçtiğini hatırlatarak, bu yanlışlığı düzeltti.

ABD'de 5 polis memuruna karşı cinayete teşebbüs ve kanunsuz şekilde silah bulundurmakla suçlanan Rahimi, Newark'ta bulunan Üniversite Hastanesindeki yatağından soruları tek kelimeyle ya "evet" ya da "hayır" diyerek yanıtladı.

Hakim, mahkemede Rahimi'ye 5 milyon 200 bin dolarlık kefalet ücreti belirledi.

New York ve New Jersey'de bombalama olaylarının zanlısı olarak federal mahkemede de yargılanacak olan Rahimi'nin, bu mahkemeye çıkacağı tarih henüz netleşmedi.

New York'un Chelsea semti ve New Jersey'in Seaside Park kasabasındaki patlamaların zanlısı olarak aranan Rahimi, 19 Eylül'de New Jersey eyaletinin Linden kentinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonrası yaralı ele geçirilmiş, ardından hastaneye kaldırılmıştı. Rahimi, New York'un komşu eyaleti New Jersey'in Elizabeth kentinde ailesiyle bir tavuk restoranında çalışıyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :