ABD'de uyuşturucu kullanımında büyük artış

ABD'de uyuşturucu kullanımında büyük artış

CDC'nin açıkladığı araştırma sonuçlarına göre, ABD'de son 10 yılda eroin kullananlar 300 bin arttı

ABD'de son 10 yılda eroin kullananların sayısının yaklaşık 300 bin arttığı bildirildi. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) 67 bin Amerikalıyla yaptığı araştırma sonuçlarını yayımlarken, kuruluşun en son raporunda, ABD'de eroin kullananların sayısında büyük bir artış olduğu kaydedildi.

Son araştırmalar sonucunda her 1000 Amerikalı'dan 3'nün eroin kullandığı bildirildi. 10 yıl kadar önce her 1000 Amerikalı'dan 2'sinin eroin kullandığı belirtilirken, uyuşturucuyu kullananların 300 bin kadar arttığı ve artış oranın yüzde 62 olarak gerçekleştiği kaydedildi.  

- Beyaz Amerikalılar ve kadınlarda iki misli artış

Artan eroin kullananlar arasındaki artışta, Beyaz Amerikalıların büyük bir yer kapladığı bildirildi. CDC'nin araştırmasında, ülke genelinde farklı gelire sahip beyaz Amerikalılar arasında son 10 yılda eroin kullananların artış oranının iki misliden daha fazla olduğu kaydedildi. Kadınlar arasındaki eroin kullanımının da iki misli artış gösterdiği belirtildi.

- Ağrı kesicilerin artıştaki payı 

Vicodin ve OxyContin gibi  "opioid" ağrı kesicilerin yanlış kullanıldığı kaydedilen araştırmada, eroinin bu ilaçların yerini aldığı belirtildi. CDC Directörü Dr. Tom Frieden söz konusu reçeteli ağrı kesicilerle "aynı kimyasallar"ı içerdiği ancak "sokakta  5 misli daha ucuz" olduğu belirtti.

Dr. Frieden, eroin bağımlıların sayısındaki artışın, eroin kullananların opioid ağrı kesici bağımlısı olmaları yüzünden gerçekleştiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı