ABD'de üniversitedeki saldırı

ABD'de üniversitedeki saldırı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ohio Devlet Üniversitesi'nde 11 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülen Artan'ın, DEAŞ ve El Kaide'den ilham almış olabileceğini açıkladı- FBI, Artan'ın DEAŞ ve El Kaide ile doğrudan bir bağlantısının ise

WASHINGTON (AA) - ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ohio Devlet Üniversitesi'nde 11 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülen Abdürrezak Ali Artan'ın, DEAŞ ve El Kaide'den ilham alarak saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceğini açıkladı.

FBI'ın Cincinnati Bölüm Başkanı Angela Byers, Ohio Devlet Üniversitesindeki saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

FBI, pazartesi günü meydana gelen olayda 11 kişinin yaralanmasına sebep olduktan sonra polis tarafından öldürülen Somali doğumlu Artan'ın (18), saldırıyı DEAŞ ve El Kaide'den ilham alarak yaptığı görüşünde olduğunu bildirdi.

Güvenlik yetkilileri, Artan'ın saldırıyı düzenlemeden kısa bir süre önce sosyal medya hesabı Facebook'ta yaptığı paylaşımda "El Kaide'nin Yemen'deki liderlerinden olduğu öne sürülen Enver El Evlaki'ye referans verdiğini" ve DEAŞ'ın söylemlerini kullandığını iddia etti.

- "Doğrudan DEAŞ veya El Kaide bağlantısı yok"

Soruşturma sürerken FBI, Artan'ın doğrudan DEAŞ veya El Kaide'yle bir bağlantısının olduğuna ilişkin herhangi bir kanıt olmadığını açıkladı. FBI, ayrıca, Artan'la ilgili daha önce herhangi bir soruşturma olmadığı ve saldırganla ilgili bir şikayetin de bulunmadığı bilgisini de paylaştı.

Artan'ın saldırı günü kullandığı iddia edilen bıçağı o sabah bir marketten aldığı, dolayısıyla saldırıya kısa sürede karar vermiş olabileceği bildirildi.

Öte yandan Artan'ın okul dergisine daha önce verdiği bir röportajda, "Müslüman olarak okulda namaz kılarken kendini rahat hissetmediğini, insanların kendisini bu şekilde görünce neler düşündüklerini bilmediğini" ifade ettiği ortaya çıktı.

ABD'nin Columbus kentindeki Ohio Devlet Üniversitesinde pazartesi günü önce aracını insanların üzerine süren ve daha sonra bıçağını da kullanarak 11 kişiyi yaralayan Artan, polis memuru Alan Horujko tarafından tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Yetkililer, yaralıların 3'ünün hastanedeki tedavilerinin devam ettiğini açıklamıştı.

Aynı üniversitede öğrenim gören saldırganın, Somali doğumlu 18 yaşındaki Abdürrezak Ali Artan olduğu bildirilmişti.

Yemen Savunma Bakanlığınca, Yemen El Kaidesi liderlerinden olduğu iddia edilen Enver El Evlaki'nin, 30 Eylül 2011'de düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğü açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :