ABD’de Türk iş adamına "Ellis Adası Şeref Madalyası"

ABD’de Türk iş adamına "Ellis Adası Şeref Madalyası"

Göçmenlerin ABD'ye sağladığı katkılar konusunda verilen ve daha önce birçok ABD başkanı ile Muhammed Ali ve Frank Sinatra gibi isimlerin de layık görüldüğü madalya sahipleri arasına bu yıl bir Türk iş adamı da girdi

WASHINGTON (AA) - ABD'de Türk iş adamı ve Demokrat Parti yöneticilerinden Murat Güzel, ülkenin saygın ödüllerinden Ellis Adası Şeref Madalyası'na 2018 yılında layık görülen isimlerden biri oldu.

Güzel, Ulusal Etnik Organizasyonlar Koalisyonu sponsorluğunda, farklı alanlarda yaptıkları başarılı çalışmalardan ve göçmenlerin ülkeye katkılarından dolayı her yıl düzenli olarak verilen ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

Daha önce eski ABD başkanlardan Richard Nixon, Ronald Reagan ve Bill Clinton, Amerika'nın efsane boksörlerinden Muhammed Ali ve ses sanatçısı Frank Sinatra gibi ABD tarihine damga vurmuş isimlerin de layık görüldüğü madalyaya hak kazanan Güzel, konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

- "ABD'de güçlü bir diasporamız olmalı"

ABD'de Türklerin özellikle sivil toplum kuruluşlarında ve siyasette daha etkin olması gerektiğine vurgu yapan Güzel, "Türkiye'nin ABD’de güçlü bir diasporasının oluşması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Güzel, “Biz kadim bir kültürden geliyoruz ve bu topluma verecek çok fazla değerimiz var. Ayrıca güçlü diasporanın ne kadar önemli olduğunu özellikle son zamanlarda FETÖ ve YPG konusunda tekrar gördük.” diye konuştu.

Terör örgütü PKK’nın Suriye'deki uzantısı YPG konusunda ABD Kongresinde görüşmeler yaparak "vergilerinin bu örgüte destek olarak gitmemesi konusunda" kampanya başlattıklarını hatırlatan Güzel, aldığı ödüle ilişkin ise şunları dile getirdi:

“Kendi yaşadığım bölgede ortaokul seviyesindeki kız çocuklarına yönelik bir çalışmamız var. Özellikle dar gelirli ailelerin kız çocuklarının fuhuş ve uyuşturucu tuzağına düşmemesi için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca farklı etnik grupların siyasete girmelerini sağlamak amacıyla da çalışmalar yapıyoruz. Beni de bu çalışmalarım bağlamında Elis Adası Şeref Madalyası'na aday göstermişlerdi. Ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum.”

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi tarafından resmi olarak tanınan Ellis Adası Şeref Madalyası ödülü, kendi etnik gruplarına, ülkelerine, Amerikan toplumuna ve dünyaya önemli katkılarda bulunan göçmen Amerikan vatandaşlarına veriliyor.

Daha önce ABD'de yaşayan başka Türklerin de kazandığı ödüle, 2018 yılında ABD genelinde 83 kişi layık görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :