ABD'de tüketici güveni son 4 ayın en düşük seviyesinde

ABD'de tüketici güveni son 4 ayın en düşük seviyesinde

WASHINGTON (AA) – ABD’de Tüketici Güven Endeksi eylül ayında 86'ya gerileyerek, son 4 ayın en düşük seviyesine indi. Tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board’un bugün açıklanan...

WASHINGTON (AA) – ABD’de Tüketici Güven Endeksi eylül ayında 86'ya gerileyerek, son 4 ayın en düşük seviyesine indi. 

Tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board’un bugün açıklanan verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi eylül ayında bir önceki aya kıyasla 7,4 puan azalarak 86'ya düştü. Beklentiler, endeksin 92,5 olacağı yönündeydi.

Ağustos ayına ait endeks ise 92,4’ten 93,4’e revize edildi. Endeks ağustosta son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Conference Board’un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, yaptığı açıklamada, endeksteki beklenmedik düşüşün tek nedeni olarak tüketicilerin istihdam piyasasına ilişkin değerlendirmelerindeki zayıflamayı gösterdi. 

Uzmanlar ise tüketici güveninin beklentilerin altında kalarak, son 4 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin geçici bir eğilim olduğu öngörüsünde bulundu.

Geçen hafta açıklanan Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH), tüketici güveninin son 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştığına işaret etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı