ABD'de tüketici güveni 6 ayın en düşüğüne geriledi

ABD'de tüketici güveni 6 ayın en düşüğüne geriledi

UMICH, ocak ortasında aralık sonundaki bir önceki okumaya kıyasla 1,5 puan azalarak 94,4 oldu- Son 6 ayın en düşük seviyesini kaydeden endekse yönelik beklenti 97 seviyesindeydi

WASHINGTON (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) ocakta 94,4'e gerileyerek son 6 ayın en düşük seviyesini kaydetti.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Michigan Üniversitesi'nin raporuna göre, UMICH, ocak ortasında aralık sonundaki bir önceki okumaya kıyasla 1,5 puan azalarak 94,4 oldu. Son 6 ayın en düşük seviyesini kaydeden endekse yönelik beklenti 97 seviyesindeydi.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen Mevcut Ekonomik Koşullar Endeksi de yine bir önceki okumaya kıyasla 4,6 puan azalarak 109,2’ye geriledi. Öte yandan, tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan Beklentiler Endeksi 84,3’den 84,8’e yükseldiği bildirildi.

Raporda görüşlerine yer verilen Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, tüketici güvenindeki zayıflamanın Amerikalıların mevcut koşullara yönelik değerlendirmelerinin kötüleşmesinden kaynaklandığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı