ABD'de tüketici güveni 17 yılın zirvesinde

ABD'de tüketici güveni 17 yılın zirvesinde

Conference Board Tüketici Güven Endeksi kasımda 129,5 değerini alarak 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesini kaydetti

WASHINGTON (AA) - ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi kasımda 129,5’e çıkarak son 17 yılın en yüksek seviyesini kaydetti.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen ConferenceBoard'un raporuna göre, Tüketici Güven Endeksi kasımda önceki aya kıyasla 3,3 puan artarak 129,5 oldu. Bu sonuçla, 2000 yılından beri en yüksek seviyesini kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi 124 seviyesindeydi.

Raporda, Mevcut Durum Endeksinin kasımda önceki aya kıyasla 1,9 puan artarak 153,9’a yükseldiği bildirildi. Amerikalı tüketicilerin geleceğe yönelik değerlendirmelerini yansıtan Beklentiler Endeksi ise aynı dönemde 109’dan 113,3’e çıktı.

Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, verilere ilişkin açıklamasında, “Son 5 aydır artan tüketici güveni, 17 yılın en yüksek seviyesinde kalmayı sürdürdü. Ekonominin 2018’in ilk aylarında sağlıklı büyümesini sürdüreceğini öngören tüketiciler tatil sezonuna yüksek moralle girecek” ifadelerini kullandı.

Analistler ise tüketici güveninin, ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamaları için önem teşkil ettiğini vurgulayarak, son 17 yılın en yüksek seviyesini kaydeden endeksin büyümeyi destekleyebileceğini öngörüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :