ABD'de tren kazası

ABD'de tren kazası

New Jersey'de meydana gelen tren kazasında üç yaralının durumu kritik


NEW YORK (AA) - ABD'nin New Jersey eyaletinde meydana gelen tren kazasında bir kişinin öldüğü 100'den fazla kişininse yaralandığı bildirildi.

New Jersey'nin Hoboken Tren İstasyonu'nda yerel saatle 8:45'de (TSİ 15:45) meydana gelen kazada, kalabalık bir yolcu treni yolcuların beklediği platforma hızlı bir şekilde çarptı.

Yetkililer ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişininse yaralandığını söyledi.

Jersey City Tıp Merkezi'nden bir yetkili, 51 yaralının kendi hastanelerine getirildiğini belirterek, toplam üç yaralının durumunun kritik olduğu, bunlardan birinin ameliyatta, bir diğerinin ise yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaştı.

Hoboken Üniversitesi Tıp Merkezi'nden bir yetkili de kendi hastanelerine toplam 20 yaralının getirildiğini bildirirken, yararlıların durumunun iyi olduğunu söyledi.

Tren hattında çalışan ve kazaya istasyondan şahit olan William Blaine, trenin istasyona yaklaşırken hızının en az saatte 30 mil (48 kilometre) olduğuna dikkati çekerek, tren raylarının sonunda bulunan hız kesme tümseğinin (speed bumper) trenin hızını düşürmediğini kaydederken, "Tümsek hiçbir işe yaramadı. Tren, tümseğe çarparak havalandı." ifadesini kullandı.

Bir diğer görgü tanığı, Thomas Spina da, kazanın ardından trendeki yolcuların acil durum çıkışlarını kullanarak ve camları kırarak trenden yavaşça dışarı çıkmaya çalıştığını belirterek, "Yardım etmek istediğim yolcuların kanama geçiriyordu. Kol ve bacaklarında yaralanmalar vardı. Trenin geldiğini gördüm ve durmayacağını anladım." dedi.

Ten hatlarını işleten NJ Transit adlı firmada denetim memuru olarak çalışan Rick Ciapplo da, trenlerin ve vagonların federal yasalar kapsamında her 24 saatte bir denetlendiğine dikkati çekti.

Ciapplo, trenin istasyona yaklaşırken herhangi bir fren sesi duymadığına işaret ederek, trenin frenlerinde bir sorun olmadığını tahmin ettiğini söyledi.

Trenin içindeki yolculardan çok dışarıdaki platformda bekleyen insanların daha ağır şekilde yaralandığına şahit olduğunu vurgulayan Ciapplo, bir kadın vatandaşı "tamamen hareketsiz" olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :