ABD'de polisin, AA muhabirini gözaltına alması

ABD'de polisin, AA muhabirini gözaltına alması

İletişim Platformu:

İSTANBUL (AA) - İletişim Platformu, Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın, polis tarafından ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasını kınadı. 

İletişim Platformu'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin St. Louis kentindeki Ferguson semtinde silahsız, siyahi bir gencin polis memuru tarafından öldürülmesiyle başlayan olayları takip eden gazetecilere yönelik saldırıların devam ettiği bildirildi.  

"Michael Brown'un 9 Ağustos'ta öldürülmesinin ardından başlayan ve hala devam eden gösterileri takip eden 14 gazetecinin gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız" denilen açıklamada, Ferguson'daki olayları izleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın da polis tarafından darp edilerek beş saat gözaltında tutulduğu hatırlatıldı. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bu, basın özgürlüğünün açık ihlalidir. Bu şekilde gazeteciler korkutulmak ve görevlerini yerine getirmeleri engellenmek isteniyor. Gazeteciler, tüm dünyanın izlediği Ferguson'daki gelişmeleri takip etmek için oradadır. Polisin, sadece görevlerini yapmaya çalışan gazetecileri taciz etmeye ve gözaltına almaya hakkı yoktur. Gazetecilere yönelik tacizler ve gözaltılar bir an önce sona ermeli. Tüm güvenlik güçleri, gazetecilerin görevlerini yapmalarına izin vermeleri için uyarılmalı. Bir taraftan yaşananları haberleştirmek isteyen gazeteciler gözaltına alınırken diğer taraftan üç maymunu oynayan bazı medya organları bulunmaktadır. Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda Taksim'deki Gezi Parkı'ndaki protestolarla başlayan gösterileri canlı bağlantılarla duyuran CNN'in burnunun dibinde gerçekleşen olayları görmezlikten gelmesi düşündürücüdür. İletişim Platformu olarak polisin basın mensuplarına yönelik bu eylemlerini şiddetle kınıyoruz."erini şiddetle kınıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı