ABD'de polisin, AA muhabirini gözaltına alması

ABD'de polisin, AA muhabirini gözaltına alması

İngiliz Basın ve Yayın Özgürlüğü İçin Kampanya, Ferguson'daki olayları takip eden AA muhabiri Şaşmaz'ın

LONDRA (AA) - İngiliz Basın ve Yayın Özgürlüğü İçin Kampanya (CPBF) adlı örgütün yetkilisi Barry White, Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın, polis tarafından ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasını kınadı.

Aynı zamanda Avrupa Gazeteciler Federasyonu'nun (EFJ) Birleşik Krallık ve İrlanda Temsilcisi olan White, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ferguson'daki olayları takip ederken Şaşmaz'a silah doğrultulmasını ve ölümle tehdit edildikten sonra gözaltına alınmasını "rezillik" olarak nitelendirdi. White, Şaşmaz'ın Ferguson'da yaşadıklarının soruşturulması ve gerekli adımların atılması için durumu EFJ Genel Sekreterliğine ve IFJ Başkanı Jim Boumelha'ya aktardığını kaydetti.

Bu arada İngiliz Ulusal Gazeteciler Birliği'nin (NUJ) İletişim Sorumlusu Sarah Kavanagh da, Şaşmaz'ın ABD polisince ölümle tehdit edilip gözaltına alınmasına ilişkin haberler karşısında şoke olduklarını belirtmişti.

ABD'de silahsız siyahi Michael Brown'ın (18) polis tarafından öldürülmesi sonrası, olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi yakınlarında, göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

Polis tarafından önce ölümle tehdit edilip, yüzüne ve sırtına bastırılarak kelepçe takılan AA muhabiri Şaşmaz, 5 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı