ABD'de petrol için "dua günü" ilan edildi

ABD'de petrol için "dua günü" ilan edildi

NEW YORK (AA) - ABD'nin Oklahoma eyaletinde Vali Mary Fallin eyaletin petrol ve doğalgaz sanayisini korumak için 13 Ekim'i "petrol sahası dua günü" ilan etti.Oklahoma'nın...

NEW YORK (AA) - ABD'nin Oklahoma eyaletinde Vali Mary Fallin eyaletin petrol ve doğalgaz sanayisini korumak için 13 Ekim'i "petrol sahası dua günü" ilan etti.

Oklahoma'nın kadın valisi Fallin, eyaletteki petrol ve doğalgaz sanayisini korumak için "dua günü" ilan eden bir karara imza attı.

Cumhuriyetçi Partili Vali, kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Tanrıya petrol ve doğalgaz nimeti için şükürler olsun ve onun hikmetini ve himayesini istiyoruz." dedi.

Fallin açıklamasında şunları kaydetti:

"Şu anda enerji sektöründe birçok kişi işini kaybediyor. Birçok aile bundan zarar görmüş durumda ve duanın herkes için her zaman iyi bir şey olduğunu düşünüyorum."

Son yıllarda petrol ve doğalgaz sahalarındaki atık sulardan dolayı meydana geldiği iddia edilen depremlere maruz kalan Oklahoma'da, petrol fiyatlarının düşmesiyle eyalet bütçesinde 900 milyon dolarlık açık oluştuğu belirtiliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :