ABD'de özel sektör istihdamı nisanda beklentiyi aştı

ABD'de özel sektör istihdamı nisanda beklentiyi aştı

ABD'de ADP özel sektör istihdamı geçen ay 177 bin kişi artarak 175 binlik beklentinin üzerinde gerçekleşti

İSTANBUL (AA) - ABD'de özel sektör istihdamı geçen ay 177 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü mart ayında 177 bin kişiye yeni iş imkanı sağladı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 175 bin olarak belirlenmişti.

Mart ayında beklentileri açık ara geride bırakan istihdamın, nisan ayındaki artışında 61 bini küçük, 78 bini orta ve 38 bini büyük ölçekli firmaların etkili olduğu görüldü.

Bu arada, mart ayına ilişkin ADP özel sektör artışı 263 binden 255 bine revize edildi.

Raporda görüşlerine yer verilen ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz, "İlk çeyreği güçlü şekilde tamamlayan ABD iş gücü piyasasında nisan ayında ılımlı bir yavaşlama gördük. Yeni iş imkanında gerileme olmasına rağmen iş gücü piyasası artan nüfusu barındıracak şekilde güçlü." ifadelerini kullandı.

Tarım dışı istihdam verisine yakın grafik çizmesi bakımından önem arz eden ADP özel sektör i̇stihdamı, yaklaşık 600 bin işveren ve 20 milyon çalışandan alınan bilgilerle oluşturuluyor.

Piyasalar, ADP özel sektör istihdamı verisinin ardından ABD'de dün başlayan ve kararları bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının sonucuna odaklandı. Analistler, FOMC'nin bu ayki toplantısından faizlerde bir değişiklik beklemezken, karar metninde Fed'in bilançosuna ilişkin paragrafta değişiklik olup olmayacağının izlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :