ABD'de özel sektör istihdamı beklenenden kötü

ABD'de özel sektör istihdamı beklenenden kötü

ABD'de özel sektör istihdamı nisanda 156 binle beklentinin çok altında kaldı- Şubat 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi 195 bin olarak belirlenmişti

WASHINGTON (AA) - ABD'de özel sektör istihdamı nisanda 156 binle beklentinin çok altında kaldı.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, Amerikan özel sektörü nisanda 156 bin kişiye daha istihdam sağladı. Bu sonuçla, Şubat 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi 195 bin olarak öngörülmüştü.

Bu arada, mart ayı özel sektör istihdamı ise 200 binden 194 bine revize edildi.

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi, beklentileri karşılamayan veriye ilişkin, "İş gücü piyasasının nisanda tökezlediği görülüyor. İstihdam artışı birçok sektördeki zayıflık eşliğinde kayda değer seviyede yavaşladı. Bir aylık veri bir trend oluşturmasa da yılın başındaki finansal çalkantının işe alımlara zarar verdiğini ortaya koyan bu veri yakından takip edilmeli" değerlendirmesini yaptı.

ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz ise işe alımlardaki düşüşün küresel şartlar, düşük emtia fiyatları ve güçlü dolardan kaynaklandığını dile getirdi.

Son aylarda tarım dışı istihdam verisiyle benzer bir tablo ortaya koyan ADP Özel Sektör İstihdamı, yaklaşık 600 bin işveren ve 20 milyon çalışandan alınan bilgilerle oluşturuluyor.

Analistler, cuma günü açıklanacak nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin de beklenenden zayıf gelmesi halinde Fed'in faiz artış beklentilerinin haziran sonrasına öteleneceği öngörüsünde bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :