ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin ölüm yıl dönümü

ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin ölüm yıl dönümü

Kuzey Carolina eyaletinde geçen yıl öldürülen gençler için anma etkinlikleri düzenlendi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde geçen yıl öldürülen üç Müslüman genç için üç farklı mekanda anma etkinlikleri düzenlendi.

Evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatlarını kaybeden 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki akrabası Razan Muhammed isimli üç Müslüman genç için eyaletin farklı yerlerinde anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Komşuları Craig Stephens Hicks tarafından katledilen gençler için Kuzey Carolina Üniversitesi Chapel Hill, Kuzey Carolina Devlet Üniversitesi ve olayın yaşandığı Raleigh'de anma etkinlikleri yapıldı. Gençler anısına Raleigh İslam Merkezi'nde düzenlenen yemeğe, farklı dinlere mensup topluluklar katıldı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) katkısıyla gerçekleştirilen etkinliklere, gençlerin çok sayıda yakını ve arkadaşı katıldı.

Olayın ardından teslim olan katil zanlısı Hicks'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda kendini "ateist" olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunmasının ardından cinayet, dünya çapında yankı bulmuş, dünyanın farklı yerlerinden Müslüman topluluklar, olayı kınayarak, bunun bir "nefret suçu" olduğunu belirtmişlerdi.

Açılan davada mahkeme, Hicks'i üç kez birinci derece cinayette yargılamaya başlamıştı. Yüksek Mahkeme üyesi Orlando Hudson, nisan ayı başında yaptığı açıklamada, Hicks'in "idam" cezasıyla cezalandırılabileceği belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :