ABD'de "köprü" davasında eski vali yardımcıları suçlu bulundu

ABD'de "köprü" davasında eski vali yardımcıları suçlu bulundu

"Siyasi misilleme amacıyla köprü kapatma" davasında iki yetkili suçlu bulundu

NEW YORK (AA) - ABD'nin New Jersey eyaleti Valisi Chris Christie'nin eski iki yardımcısı "köprü kapatma" davasında suçlu bulundu.

New Jersey'nin Fort Lee semtini New York'un Manhattan ilçesine bağlayan George Washington Köprüsü'nün 2013'te kapatılması nedeniyle açılan davada sonuç açıklandı.

Christie'nin eski Personel Şefi Yardımcısı Bridget Kelly ve ulaşımdan sorumlu Bill Baroni, jüri üyeleri tarafından, "siyasi misilleme amacıyla köprü kapatma", "komplo" ve "sahtekarlık" gibi toplam 9 ayrı teşebbüsten "suçlu" bulundu.

Kelly ve Baroni'nin Cumhuriyetçi Parti'den Christie'nin 2013'te tekrar vali seçilmesini desteklemeyen Fort Lee Belediye Başkanı Demokrat Mark Sokolich'e "misilleme" olarak George Washington köprüsünü Eylül 2013'te beş günlüğüne kapattığı iddia ediliyordu.

Kelly'nin 2013'te Baroni'nin eski Personel Şefi David Wildstein'a yolladığı bir elektronik postada "Fort Lee'de trafik problemlerinin artık zamanı geldi" şeklinde yazması ve Wildstein'ın buna "Anladım" şeklinde yanıt vermesi jüri üyelerine gösterildi.

Ayrıca, 2015'de suçlu olduğunu kabul eden Wildstein, duruşmadaki ifadesinde, George Washington köprüsünde bazı şeritlerin "trafik çalışması" adı altında Baroni'den emir alarak kapatıldığını belirtti.

Baroni ve Wildstein görevlerinden Aralık 2013'de istifa ederken, söz konusu elektronik postaların Ocak 2014'te ortaya çıkmasının ardından Vali Christie, Kelly'i kovmuştu.

Vali Christie ise köprü kapatmanın kendi bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.

Kelly ve Baroni'nin 9 ayrı suçtan 100'er yılın üzerinde hapis cezasına çarptırılabileceği belirtilirken, cezanın 21 Şubat 2017'de yapılacak duruşmada açıklanacağı bildirildi.

Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kelly ve Baroni'nin avukatları kararı temyize götürecekleri bilgisini paylaştı.

Uzmanlar, söz konusu davanın bu sene Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık aday adayı olan Vali Christie'nin kampanyasını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Christie, şubat ayında adaylıktan çekildikten sonra Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı ve işadamı Donald Trump'ın danışmanlığını yaparken, aynı zamanda New Jersey Valisi olarak görevine devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :