ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geriledi

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geriledi

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez 22 Ekim ile sona eren haftada başvuranların sayısı 258 bine indi- Başvurulara ilişkin beklenti 255 bin düzeyindeydi

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 258 bine gerilemesine karşın beklentinin üstünde gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 22 Ekim ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 3 bin kişi azalarak 258 bin oldu. Son 3 haftadır ilk kez düşen başvurulara yönelik piyasa beklentisi ise 255 bin düzeyindeydi.

Öte yandan, 15 Ekim ile biten önceki haftaya ilişkin başvuru miktarı 260 binden 261 bine revize edildi.

Haftalık rakamlara kıyasla daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise bin kişi artarak 253 bine çıktı. Ayrıca, 15 Ekim ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları 15 bin kişi azalarak 2 milyon 33 bine geriledi.

Açıklamada, ayrıca işsizlik maaşı başvurularının 86 haftadır 300 bin seviyesinin altında seyrederek 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

Analistler, uzun süredir 250-270 bin bandında seyreden işsizlik maaşı başvurularının istihdam piyasasında herhangi bir yavaşlama olmadığına işaret ettiğini belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :