ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentinin altında

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentinin altında

ABD'de 13 Şubat ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 262 bine geriledi- Ekim 2015'ten bu yana en düşük seviyesini kaydeden başvurulara yönelik piyasa beklentisi ise 275 bin düzeyindeydi

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 262 binle beklentilerin altında gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, 13 Şubat ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı önceki haftaya kıyasla 7 bin kişi azalarak 262 bine geriledi. Bu sonuçla, Ekim 2015'ten bu yana en düşük seviyesini kaydeden başvurulara yönelik piyasa beklentisi ise 275 bin düzeyindeydi.

Bu arada, bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları, revize edilmeyerek 269 binde sabit bırakıldı.

Veriler, ayrıca, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının 8 bin kişilik azalışla 273 bin 250'ye gerilediğini ortaya koydu. İşsizlik başvuruları ise bir önceki haftaya göre 30 bin kişi artarak 2 milyon 273 bin oldu.

Analistler, işsizlik maaşı talebinin 270 binin altında seyretmesini, iş gücü piyasasının güçlenmeyi sürdürdüğü şeklinde değerlendiriyor.

Öte yandan, bugün açıklanan bir başka veriye göre, şubat ayı Philadelphia Fed İmalat Endeksi eksi 2,8 değerini alarak, beklenenden az gerileme kaydetti.

Ülkedeki genel sanayi üretimiyle yüksek korelasyon gösteren endeks, böylece düşüşünü 6 aya taşımış oldu.

Pennsylvania, New Jersey ve Delaware eyaletlerinin büyük kısmını kapsayan endekste sıfırın üstündeki değerler genişlemeye, altındaki değerler ise daralmaya işaret ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :