ABD'de, İsrail'i boykot edenlerin cezalandırılmasını öngören tasarıya tepki

ABD'de, İsrail'i boykot edenlerin cezalandırılmasını öngören tasarıya tepki

Amerikan Sivil Haklar Birliği, kongre üyeleri ve senatörlere mektup göndererek, İsrail'i boykot edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısına "hayır" oyu verilmesi çağrısında bulundu

NEW YORK (AA) - Amerikan Sivil Haklar Birliği (ACLU), İsrail'i boykot edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının anayasaya aykırı olduğunu belirterek, kongre üyeleri ve senatörlere "hayır" oyu verilmesi çağrısı yaptı.

ACLU, kongre üyeleri ve senatörlere mektup göndererek, İsrail'i eleştirenlerin cezalandırılmasını öngören tasarının ülkedeki fikir hürriyetine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.

Birlik mektubunda, tasarının Anayasa'nın 1. maddesindeki fikir hürriyetine aykırı olduğunu belirterek, bu nedenle tasarıya "hayır" oyu verilmesi çağrısında bulundu.

Sansüre Karşı Ulusal Koalisyon (NCAC) da tasarıya karşı bir mektup kaleme alarak, boykotun düşünce özgürlüğünün bir parçası olduğunu ve tasarının anayasaya aykırı olduğunu kaydetti.

New York Senatörleri Chuck Schumer ve Kirsten Gillibrand'ın da aralarında olduğu 14 Demokrat ve 29 Cumhuriyetçi partili toplam 43 senatör, İsrail'in boykot edilmesini engellemek amacıyla "İsrail Anti-Boykot Yasa" tasarısı hazırladı.

Senatoya ve Temsilciler Meclisine sunulan tasarıya göre, İsrail'in boykot edilmesi "federal suç" kabul edilecek, hapis ve para ile cezalandırılabilecek.

Tasarının, ABD Kongresi üzerinde önemli nüfuza sahip olan Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesinin (AIPAC) talebi üzerine hazırlandığı iddia ediliyor.

Filistin topraklarında İsrail işgaline son verilmesi amacıyla kurulan Boykot, Tecrit, Yaptırımlar (BDS) Hareketi, uluslararası alanda İsrail'in, ekonomik, akademik, kültürel ve siyasi alanda boykot edilmesine öncülük ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :