ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi beklentiyi karşılamadı

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi beklentiyi karşılamadı

ABD'de ağustos ayı ISM İmalat Sanayi Endeksi 51,1 ile beklentinin altında gerçekleşti.ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan...

ABD'de ağustos ayı ISM İmalat Sanayi Endeksi 51,1 ile beklentinin altında gerçekleşti.

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan ağustos ayı İmalat Sanayi Endeksi, bir önceki aya göre 1,6 puan azalışla 51,1'e geriledi. Önceki ay 52,7 olarak açıklanan endeksin ağustosta 52,5 olması bekleniyordu.

ISM İmalat Sanayi Endeksi, perakende, inşaat, kamu, sağlık ve finansal hizmetleri de içeren, toplamda 18 sektörden 300'ü aşkın şirket yöneticisiyle yapılan anket sonuçlarına göre hesaplanıyor. Endeksin, 50 ve üzerinde değerler alması genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.

Bu arada, bugün açıklanan ağustos İmalat Sanayi PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) ise beklentilerin üzerinde 53 olarak açıklandı. Önceki ay 53,8'e yükselen endekse ilişkin ağustos ayı beklentisi 52,9 yönündeydi.

Ekonomistler, söz konusu verilerin, sanayi sektörünün güçlenen dolar ve düşük enerji fiyatlarının olumsuz etkilerinden halen kurtulamadığına işaret ettiğini belirtiyor.

Öte yandan, güne düşüşle başlayan New York borsasında endeksler, açıklanan sanayi verilerinin ardından kayıplarını artırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı