ABD'de Hizmet Sektörü PMI 1 yılın zirvesinde

ABD'de Hizmet Sektörü PMI 1 yılın zirvesinde

ABD'de Hizmet Sektörü PMI Endeksi ekimde 54,8'e çıkarak Kasım 2015’ten bu yana en yüksek seviyesini kaydetti

WASHINGTON (AA) - ABD'de Hizmet Sektörü PMI Endeksi ekimde 54,8'e çıkarak Kasım 2015’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Uluslararası finansal araştırma kuruluşu Markit Economics’in verilere göre, ABD’de Hizmet Sektörü PMI Endeksi ekimde önceki aya kıyasla 2,9 puan artarak 54,8’e yükseldi. Böylece, yaklaşık 1 yılın en yüksek seviyesini kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi 52,5 olarak belirlenmişti.

Veriye ilişkin raporda, hizmet sektöründeki iyimserliğin Ağustos 2015’ten bu yana en yüksek seviyesine çıktığı ve yeni sipariş hacminin 2016’daki en hızlı artışını gösterdiği kaydedildi. Veriler, ayrıca Bileşik PMI’nın ekim ayında 52,3'den 54,9'a yükseldiğini gösterdi.

Her ay 400’den fazla Amerikalı firmanın katılımıyla hazırlanan anket çerçevesinde hesaplanan endeksin 50'nin altında kalması daralmaya, üzerine çıkması ise büyümeye işaret ediyor.

Analistler, endeksin ekimde yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine yükselmesini hizmet sektöründeki ivmenin güçlendiği şeklinde değerlendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :