ABD'de havayolu şirketlerinin karları da uçuşa geçti

ABD'de havayolu şirketlerinin karları da uçuşa geçti

Southwest Airlines, yılın ilk yarısında 465 milyon dolarlık rekor kar açıkladı

WASHINGTON (AA) - ABD’nin iki büyük havayolu şirketi, Southwest Airlines ve United Airlines'ın yılın ilk yarısına ait bilançoları beklentilerin üstünde açıklandı.

Southwest Airlines'ın 2014 yılın ilk 6 aylık dönemine ait gelirleri beklentilerin üzerinde artarak, 5,1 milyar dolara çıktı. Beklentiler bu rakamın 4,94 milyar dolar olacağı yönündeydi. Geçen senenin aynı döneminde 224 milyon dolar kar eden havayolu şirketi, bu yılın ilk yarısında karını 465 milyon dolara çıkardı. Şirket böylece 2013 yılının aynı dönemine göre karını ikiye katladı.

Southwest Airlines'ın hisse başına karı ise geçen senenin aynı dönemine kıyasla 0,36 dolar daha yükseldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, yılın ilk yarısındaki doluluk oranının da rekor düzeyde olduğu belirtildi. Temmuz ayı doluluk verisinin yılın üçüncü çeyreğinin de başarılı geçeceğine işaret ettiği vurgulandı.

Başka bir Amerikan havayolu şirketi olan United Airlines'ın bilançosu da beklentilerin üstünde açıklandı. Yılın ilk çeyreğinde 609 milyon dolar zarar eden şirket, ikinci çeyreğin sonunda ise 789 milyon dolar net kar elde etti. Bu haberin ardından, havayolu şirketinin hisseleri yüzde 5,7 değer kazandı.

Bu arada United Airlines, önümüzdeki üç sene içinde 1 milyar dolar değerinde hisse senedini geri alacağını da duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı