ABD'de gençlik zirvesi

ABD'de gençlik zirvesi

Türk Amerika Gençlik ve Eğitim Vakfı ve Turkish Institute for Progress tarafından düzenlenen zirveye ABD'nin 20 farklı eyaletinden 50 genç katıldı

WASHINGTON (AA) - Türk Amerika Gençlik ve Eğitim Vakfı (TAGEV) ve Turkish Institute for Progress, ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Türk Amerikan Toplum Merkezi’nde, “Amerika'daki Türk gençlerinin memleket bilincinin arttırılması, lider karakterlerinin ortaya çıkartılması ve gençlerin sosyal olaylara katılımın arttırılması amacıyla” zirve düzenlendi.

ABD’nin 20 farklı eyaletinden gelen yaklaşık 50 genç, 12-14 Şubat tarihleri arasında bir araya geldi. Gelecek yıllarda da yapılarak gelenekselleşmesi planlanan zirve, 18-30 yaş arası kişilerin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’den ve Amerika’dan birçok konuğun katıldığı program, fotoğrafçı Aliya Naumoff’un “Taking Refuge” adlı resim sergisinin açılışıyla başladı. Açılış konuşmasını ise Türk Amerika Gençlik ve Eğitim Başkanı Ayhan Özmekik’in yaptığı zirvede, Turkish İnstitute for Progress tanıtımını Derya Taşkın yaptı.

Programa ayrıca, Prof. Dr. Kemal Karpat, Turkish Heritage Organizasyon Başkanı Halil İbrahim Danışmaz, iş adamı Murat Güzel, Amerikalı tarihçi Micheal M.Gunter, ekonomist Joshua Walker gibi çok sayıda kişi konuşmacı olarak katıldı.

TAGEV Başkanı Özmekik tarafından yapıla açıklamada, “Zirveye katılan gençlere, Kamu Diplomasisi, Türkiye’nin dış politikası, ABD İle ilişkiler, basın ve algı operasyonu, Ermeni meselesi -1915 olayları gibi konularda eğitimler vermeyi amaçladık” ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :