ABD'de darbedilen Müslüman öğrencinin ailesi ülkeyi terk etti

ABD'de darbedilen Müslüman öğrencinin ailesi ülkeyi terk etti

Kuzey Carolina eyaletinde 1. sınıfa giden 7 yaşındaki Osmani, "Müslüman" olduğu gerekçesiyle sınıf arkadaşlarının saldırısına uğradı- Aile, "ABD'nin kendileri için güvenli olmadığı" düşüncesiyle Pakistan'a dönüş yaptı

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde ilkokul 1. sınıfa giden ve sınıf arkadaşları tarafından "Müslüman" olduğu gerekçesiyle darbedilen 7 yaşındaki Abdülaziz Osmani'nin ailesi Pakistan'a dönme kararı aldı.

Kuzey Carolina eyaletinin Cary bölgesinde ilkokul 1. sınıfa giden Pakistan asıllı Abdülaziz Osmani'nin babası Zişan'ül-Hasan Osmani (38), cuma günü okul çıkışında oğlununun beş sınıf arkadaşı tarafından "Müslüman" olduğu için darbedildiği bilgisini sosyal medyadan paylaştı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, sınıfta bazı arkadaşlarının sunduğu ürünleri "helal olmadığı" gerekçesiyle yemek istemeyen Abdülaziz, önce arkadaşlarının hakaretlerine maruz kaldı, daha sonra okul otobüsüyle eve dönerken beş sınıf arkadaşı Abdülaziz'i "Müslüman" diye bağırarak darbetti.

Olay sırasında yüzüne ve karnına yumruk darbeleri alan, ısırılan ve bileği bükülen Abdülaziz'in babası Zişan'ül-Hasan, sosyal medya hesabından oğlunun tartaklandıktan sonra çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

- "Trump'ın ABD'sine hoş geldiniz"

Hasan, "Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletlerine hoş geldiniz. Oğlum Abdülaziz'le tanışın. 1. sınıfa gidiyor. Kendi sınıf arkadaşları tarafından 'Müslüman olduğu için' aşağılandı ve ısırıldı." ifadelerini kullandı.

Olayın ardından ABD'yi terk edip Pakistan'a dönme kararı alan Osmani ailesinin, pazartesi günü İslamabad'a döndüğü belirtildi. Baba Osmani, "ABD'nin Müslümanlar için artık güvenli olmadığı" açıklamasını yaptı.

Daha önce iki kez Fulbright Bursu ve birçok ödül kazanan bilgisayar mühendisi Osmani'nin, ABD'nin terör saldırılarına karşı tedbir almasına yarayacak yazılımlar üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Bu yılın başlarında komşularından biri tarafından sözlü olarak taciz edildiği bildirilen Osmani'nin eşi Binish'in son olayın ardından artık ABD'de yaşamak istemediği, ailenin bu sebeple Pakistan'a döndüğü belirtildi.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), hukuki olarak olayı takip edeceklerini bildirdi. ABD'deki en önemli Müslüman hakları savunucusu kurumların başında gelen CAIR'in son İslamofobi raporuna göre ülke genelinde Müslümanların son dönemde maruz kaldığı sözlü taciz ve benzeri olaylarda iki kat artış oldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :