ABD'de Burundili yarışmacı gençler kayboldu

ABD'de Burundili yarışmacı gençler kayboldu

Washington'da düzenlenen uluslararası bir robot yarışmasına katılan Burundili öğrencilerden haber alınamıyor- Gençlerden ikisi Kanada'ya geçerken görüldü

WASHINGTON (AA) - ABD'de düzenlenen uluslararası robot yarışmasına katılan 6 Burundili gençten haber alınamadığı bildirildi.

Metropolitan Polis Sözcüsü Aquita Brown, Washington'da 16-18 Temmuz'da düzenlenen "First Global Challenge" adlı uluslararası robot yarışmasına katılan Burundili gençlerin kaybolduğunu ve arama çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Brown, kaybolan gençlerden 16 yaşındaki Don Ingabire ile 17 yaşındaki Audrey Mwamikazi'nin Kanada'ya geçerken görüldüğünü söyledi.

Emniyet yetkileri, resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, en son salı günü yarışmanın finalinde görülen gençlerin bulunması için yardım istedi.

Yaşları 16 ila 18 olan öğrencilerin fotoğrafları paylaşıldı.

Washington polisi, gençlerin ortadan kaybolmasında herhangi bir cinayet izine rastlanmadığını açıkladı.

Yarışmanın organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, organizatör Joe Sestak'ın Burundili gençlerin danışmanlarının söz konusu 6 kişiyi bulamadığını söylemesi üzerine polise başvurduğu belirtildi.

Öğrencilerin güvenliğine büyük önem verildiği kaydedilen açıklamada, Trinity Washington Üniversitesinde kalan öğrencilerin yurtlara vardığından emin olunmak istendiği ifade edildi.

Açıklamada, öğrencilerin her zaman danışman nezaretinde olduğu ve danışmanları olmadan yerleşkeden ayrılmamaları konusunda bilgilendirildikleri savunuldu.

Polis raporlarına göre, Burundi'nin başkenti Bujumbura'daki okullardan seçilen ve yarışma için ABD'ye gelen gençlerin 1 yıllık vizeleri var.

Burundi hükümetinden söz konusu olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :