ABD'de 13 Rus ile 3 Rus kurumunun seçimlere müdahale ile suçlanması

ABD'de 13 Rus ile 3 Rus kurumunun seçimlere müdahale ile suçlanması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova:- "13 kişi ABD seçimlerine mi müdahale etti? Bu saçma değil mi? Evet saçma ancak bu Amerika’daki modern siyasetin gerçekleri”

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin 13 Rus vatandaşına ve 3 Rus kurumuna yönelik, "2016'daki başkanlık seçimlerine müdahalede bulunduğu" suçlamasını saçma bulduklarını söyledi.

Zaharova, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı açıklamada, ABD'de devam eden Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in, 13 Rus vatandaşı ile 3 Rus kurumunu "2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale etmek" ile suçlamasını değerlendirdi.

Zaharova, "13 kişi ABD seçimlerine mi müdahale etti? 13 kişi, milyar dolarlık bütçelere, istihbarat ve teknolojideki son yöntemlerle mi mücadele etti? Bu saçma değil mi? Evet saçma ancak bu Amerika’daki modern siyasetin gerçekleri." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen ve Mueller tarafından suçlanan Rus vatandaşlarından Yevgeniy Prigojin ise suçlamalar nedeniyle üzülmediğini belirtti.

Amerikalıların "hassas" insanlar olduğunu savunan Prigojin, "Amerikalılar sadece görmek istediklerini görüyorlar. Onlara saygı duyuyorum. Eğer şeytanı görmek istiyorlarsa, bırakın görsünler." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de Rusya'nın başkanlık seçimlerine siber saldırılar yoluyla müdahale ettiği iddialarına yönelik geçen yıl başlatılan soruşturmalarda hem ABD Kongresi hem de Özel Yetkili Savcı Mueller çalışmalarını yürütüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :